Sposób przygotowania:
Pierś w ziołach z warzywami na maśle klarowanym
Do pojemniczka ( szklanka miseczka) wlewamy oliwę dodajemy sól pieprz paprykę i rosołek drobiowy rozrabiamy . Dodajemy posiekana pietruszkę bardzo drobno . Ugniatamy moździerzem . Pierś myjemy i każdą połówkę kroimy w poprzek wychodzi nam 8 części. Każdy płat piersi smarujemy przygotowaną oliwą z ziołami i wkładamy do woreczka papierowego lub papieru do pieczenia. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor , nie potrzebujemy tłuszczu do smażenia. Sos z warzyw: Paprykę zieloną i czerwoną kroimy w bardzo wąskie paseczki , wkładamy do garnka . Pietruszkę korzeń również drobno kroimy w paseczki dodajemy do papryki . Dodajemy masło klarowane i dusimy jakieś 20 minut. Teraz dodajemy musztardę , doprawiamy sola i pieprzem . Dusimy razem z 20 minut ponownie i gotowe.