Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Pierś z gęsi pieczona z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste rozwiązania są zawsze najlepsze-przygotowałam bardzo wykwintny obiad z zaledwie dwóch składników,

Pierś z gęsi pieczona z żurawiną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z gęsi pieczona z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Pierś z gęsi pieczona z żurawiną

Piersi z gęsi nacieramy czosnkiem, oprószamy je solą i pieprzem, a następnie posypujemy majerankiem. Układamy je w naczyniu, zakrywamy je folią i odstawiamy w chłodne miejsce na noc. Następnego dnia dodajemy żurawinę, mięso podlewamy wodą i pieczemy pod przykryciem 2h w 200 stopniach. Pół godziny przed końcem zdejmujemy pokrywkę tak, żeby gęś się zarumieniła. Podczas pieczenia mięso często podlewamy sosem z pieczenia. Po upieczeniu mięsu dajemy chwilkę odpocząć i kroimy w plasterki. Można dodatkowa podać je z żurawiną ze słoika (do mięs). Życzę smacznego :)

Polecamy: z czym podajemy gęsinę >>>

Pierś z gęsi pieczona z żurawiną
Piersi z gęsi nacieramy czosnkiem, oprószamy je solą i pieprzem, a następnie posypujemy majerankiem
Pierś z gęsi pieczona z żurawiną
astępnego dnia dodajemy żurawinę, mięso podlewamy wodą i pieczemy pod przykryciem 2h