Sposób przygotowania:
Pierś z indyka na kanapki
Do miseczki ścieramy skórkę z cytryny, wyciskamy sok z jej połówki, dodajemy drobno posiekany czosnek i doprawiamy solą oraz pieprzem, w tak przygotowanej marynacie obtaczamy pierś z indyka i odstawiamy na 1 h do lodówki. Po tym czasie przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
![Pierś z indyka na kanapki Pierś z indyka na kanapki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-indyka-na-kanapki-130673.jpg)
![Pierś z indyka na kanapki Pierś z indyka na kanapki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-indyka-na-kanapki-130674.jpg)
![Pierś z indyka na kanapki Pierś z indyka na kanapki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-indyka-na-kanapki-130675.jpg)
![Pierś z indyka na kanapki Pierś z indyka na kanapki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-indyka-na-kanapki-130676.jpg)