paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Pierś z indyka na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna, zdrowa i pyszna.

Pierś z indyka na kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z indyka na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka na kanapki
Do miseczki ścieramy skórkę z cytryny, wyciskamy sok z jej połówki, dodajemy drobno posiekany czosnek i doprawiamy solą oraz pieprzem, w tak przygotowanej marynacie obtaczamy pierś z indyka i odstawiamy na 1 h do lodówki. Po tym czasie przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Pierś z indyka na kanapki
Pierś dokładnie oczyszczamy z wszelkich błonek
Pierś z indyka na kanapki
Mozna lekko ponakuwać mięsko żeby marynata przesiąkła lepiej
Pierś z indyka na kanapki
Rękaw musi być szczelnie zamknięty, wtedy mięsko będzie soczyste
Pierś z indyka na kanapki
Taka pierś może spokojnie leżeć pare dni w lodówce

Tagi:

indyk