justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pierś z indyka- pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chude i pyszne mięso. Idealne na obiad.

Pierś z indyka- pieczona

Składniki:

Pierś z indyka- pieczona

 

  • 1 pierś z indyka
  • pół brokuła
  • 2 marchewki ekologiczne
  • kawałek selera ekologicznego
  • sól i pieprz
  • ziarenka kolorowego pieprzu
  • przyprawa do kurczaka złocista knorra
  • majeranek
  • odrobina curry
  • łyżka vegety
  • kilka kropli maggi

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka- pieczona
Pierś dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i majerankiem. Posypujemy odrobiną curry i vegety. Skrapiamy maggi i odstawiamy na godzinę do lodówki. Dno prodiża lub naczynia do pieczenia polewamy odrobiną oleju. Układamy kawałki mięsa i pokrojonej w plasterki marchewki. Pieczemy do momentu gdy mięso będzie przyrumienione, po czym przewracamy je na drugą stronę i robimy to samo. Gdy mięso będzie już prawie gotowe wsypujemy pokrojony brokuł i seler. Całość dusimy do momentu, gdy warzywa będą miękkie.