MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Pierś z indyka w słodkim towarzystwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierś z indyka z marchewką i jabłuszkiem na ciepło.

Pierś z indyka w słodkim towarzystwie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z indyka w słodkim towarzystwie

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka w słodkim towarzystwie
Ziemniaki sałatkowe szorujemy, kroimy na kawałki i gotujemy z kawałkiem piersi z indyka na parze do miękkości. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dusimy w rondelku z łyżeczką masła klarowanego dolewając w razie konieczności wody, żeby się nie przypalała i nie była sucha. Jabłuszko obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach, po czym dorzucamy do marchewki, dodajemy szczyptę kurkumy na dobre trawienie, mieszamy i dusimy razem. Ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki i ugniatamy widelcem. Pierś z indyka kroimy drobno. Dodajemy ciepło marchewkę z jabłkiem i podajemy.
Pierś z indyka w słodkim towarzystwie
Ziemniaki z piersią z indyka gotujemy na parze
Pierś z indyka w słodkim towarzystwie
Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach
Pierś z indyka w słodkim towarzystwie
Dusimy marchewkę z jabłkiem i masłem oraz kurkumą
Pierś z indyka w słodkim towarzystwie
Kroimy drobno ugotowaną na parze pierś z indyka

Tagi:

indyk