Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pierś z indyka z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i niezbyt pracochłonny obiad dla całek rodziny

Pierś z indyka z groszkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z indyka z groszkiem

 

  • 400g filetu z indyka
  • 1,5 szklanki świeżego groszku
  • 125g mozzarelli
  • 3 łyżki oleju
  • Łyżka przyprawy do mięsa z gorczycą i kolendrą
  • Sól ziołowa

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z groszkiem
Mięso kroimy na 3 kotlety. Przyprawę mieszamy z olejem i powstałą marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy na 2 godziny a następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni przez 3 minuty. Odwracamy na drugą stronę, posypujemy świeżym groszkiem. Przykrywamy patelnię i całość dusimy na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Groszek posypujemy odrobiną soli ziołowej i przykrywamy plastrami mozzarelli. Smażymy pod przykryciem jeszcze ok. 2 minut aż ser zacznie się roztapiać. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Pierś z indyka z groszkiem
Zaczynamy od zamarynowania mięsa z przyprawami i olejem
Pierś z indyka z groszkiem
Mięso podsmażamy z groszkiem na przykrytej patelni
Pierś z indyka z groszkiem
Dokładamy pokrojony na plastry ser który powinien ładnie się rozpuścić