Sposób przygotowania:
Pierś z indyka z groszkiem
Mięso kroimy na 3 kotlety. Przyprawę mieszamy z olejem i powstałą marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy na 2 godziny a następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni przez 3 minuty. Odwracamy na drugą stronę, posypujemy świeżym groszkiem. Przykrywamy patelnię i całość dusimy na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Groszek posypujemy odrobiną soli ziołowej i przykrywamy plastrami mozzarelli. Smażymy pod przykryciem jeszcze ok. 2 minut aż ser zacznie się roztapiać. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
![Pierś z indyka z groszkiem Pierś z indyka z groszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-indyka-z-groszkiem-116630.jpg)
![Pierś z indyka z groszkiem Pierś z indyka z groszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-indyka-z-groszkiem-116631.jpg)
![Pierś z indyka z groszkiem Pierś z indyka z groszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-indyka-z-groszkiem-116632.jpg)