Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Pierś z kurczaka

Składniki:

Pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka
Umyj piersi z kurczaka.
Rozbij je tłuczkiem.
Przypraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Następnie każda pierś namocz w rozmąconym jajku i obsyp je bułka tartą.
Ułóż piersi z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem.
Po usmażeniu ugotuj pieczarki w rondelku - dopraw solą i pieprze.
Nałóż ugotowane pieczarki na kotlety.
Posyp każdą pierś potartym żółtym serem.
Włóż piersi do lekko nagrzanego piernika żeby ser się rozpuścił.