zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Pierś z kurczaka czosnkowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierś z kurczaka czosnkowo-pomidorowa

Pierś z kurczaka czosnkowo-pomidorowa

Składniki:

Pierś z kurczaka czosnkowo-pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka czosnkowo-pomidorowa
Na rozgrzana oliwe wlozyc umyta i pokrojona na kawalki piers z kurczaka. Cebule rowniez pokroic w kostke i dorzucic do miesa.Czosnek zgniesc w prasce dodac do kurczaka,wymieszac,doprawic pieprem i sola. Podsmazyc pod przykryciem okolo 15min na malym ogniu.Pomidory umyc, obrac ze skory,pokroic na cwiartki i dodac do miesa.Smazyc jeszcze 5 minut pod przykryciem.Mozna doprawic oregano