Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka na sałatce z kaszy
Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na pół tak, żeby otrzymać 2 duże płaty. Mięso posypać z obu stron przyprawą do mięs i usmażyć na rumiano na oleju. Usmażone mięso ostudzić.Kaszę opłukać, przesypać do garnka, zalać szklanką wody, lekko posolić. Kaszę gotować na małym ogniu, pod przykryciem ok. 15 minut, co chwilę mieszając. Kaszę ostudzić. Kukurydzę odsączyć, natkę posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę, cebulę i natkę dodać do kaszy. Dodać też do niej trochę soli i pieprzu i majonez. Dokładnie wymieszać. Sałatkę ułożyć na półmisku. Ostudzone mięso pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na sałatce. Cebulki przekroić na pół, ułożyć na sałatce.