nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smakowite, smażone kotlety z piersi kurczaka w panierce z pysznym nadzieniem z podsmażonych z cebulką pieczarek. Takie mięsko to smakowity mięsny dodatek w obiedzie.

Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, a następnie przekroić ją wzdłuż na pół, na dwie części. Mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Opłukane pieczarki pokroić w niezbyt duże kawałki, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim pokrojone pieczarki z cebulką doprawiając podczas smażenia pieczarki i cebulę solą i pieprzem do smaku oraz obsypując je sporą dawką suszonej natki pietruszki. Podsmażone z cebulą i doprawione pieczarki przełożyć na obie przyprawione części piersi z kurczaka. Z piersi kurczaka po nałożeniu pieczarek zwijać roladki chowając pieczarki do wewnątrz mięsa. Zwinięte roladki spinać wykałaczkami. Do miseczki wbić jajko i dosypać do niego trochę przyprawy do kurczaka. Zwinięte roladki nadziane pieczarkami obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć roladki na patelni z rozgrzanym olejem na niezbyt dużym ogniu z obu stron, aż będą złociste i gotowe.
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Pieczarki podsmażane z cebulką na maśle doprawione solą,pieprzem i natką pietruski.
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Natarte przyprawami mięso z kurczaka z wylożonymi na nie podsmażonymi pieczarkami.
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Zwinięte roladki z kurczaka nadziane pieczarkami obtaczane w jajku i w bułce tartej.
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Zwinięte,spięte wykałaczkami i obtoczone w panierce roladki z kurczaka smażone na patelni na oleju.