Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, a następnie przekroić ją wzdłuż na pół, na dwie części. Mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Opłukane pieczarki pokroić w niezbyt duże kawałki, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim pokrojone pieczarki z cebulką doprawiając podczas smażenia pieczarki i cebulę solą i pieprzem do smaku oraz obsypując je sporą dawką suszonej natki pietruszki. Podsmażone z cebulą i doprawione pieczarki przełożyć na obie przyprawione części piersi z kurczaka. Z piersi kurczaka po nałożeniu pieczarek zwijać roladki chowając pieczarki do wewnątrz mięsa. Zwinięte roladki spinać wykałaczkami. Do miseczki wbić jajko i dosypać do niego trochę przyprawy do kurczaka. Zwinięte roladki nadziane pieczarkami obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć roladki na patelni z rozgrzanym olejem na niezbyt dużym ogniu z obu stron, aż będą złociste i gotowe.