Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z pastą adżika 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka nadziewana pastą adżika z pomidorami i jabłkiem i cebulą.

Pierś z kurczaka z pastą adżika 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z pastą adżika 2

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki pasty adżika
  • 1/2 cebuli
  • olej do smażenia
  • przyprawa grill klasyczny - wg uznania

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pastą adżika 2
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem. Każdą posmarować w środku pastą adżika (przepis w mojej księdze: https://gotujmy.pl/adzika-z-pomidorami-i-jablkiem,przepisy,173848.html ). Cebulę pokroić w grube piórka, nałożyć do mięsnych kieszonek. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą grillową. Mięso smażyć na bardzo małym ogniu na rumiano z obu stron. Usmażone mięso podzielić na porcje.
Pierś z kurczaka z pastą adżika 2
Piersi z kurczaka nacięte w środku żeby otrzymać kieszonki.
Pierś z kurczaka z pastą adżika 2
Mięso oprószone w środku solą i pieprzem i posmarowane pastą adżika.
Pierś z kurczaka z pastą adżika 2
Pokrojona w grube piórka cebula nałożona do mięsnych kieszonek.
Pierś z kurczaka z pastą adżika 2
Nadziane mięso posypane przyprawą i smażone na oleju.