Sposób przygotowania:
Pierś z zielonym farszem
Sałatę umyć,dobrze osuszyć. Zmiksować w blenderze. Czysty i suchy seler także zmiksować w blenderze. Cukinię umyć,osuszyć ( nie obierać) zmiksować w blenderze. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać wszystkie zmiksowane warzywa i dusić około 5 minut. Doprawić solą i dodać 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego. Wymieszać. Fetę zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do warzyw. Mieszać aż ser połączy się z warzywami i lekko roztopi. Zdjąć z ognia,wystudzić. Mięso umyć,osuszyć i naciąć dużą kieszonkę. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i mieszanką dobrze natrzeć pierś. Obficie nałożyć przestudzony zielony farsz i spiąć mięso wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na przynajmniej 30 minut. Następnie rozgrzać piekarnik do 200 st. Na talerzu rozbić jajko i obtoczyć w nim pakiecik mięsa. Następnie obtoczyć w bułce i lekko docisnąć panierkę. Na patelni obsmażyć mięso, tak aby panierka się zrumieniła. Następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem i piec około 15-18 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!