nikolaxxxx

nikolaxxxx

Kucharz
[Przepisów: 19]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Piersi z kurczaka nadziewane zupą szczawiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne i ciekawe połączenie smaków ; delikatny kurczak z lekko kwaśnym szczawiem. Nawet wybredna osoba, która nie przepada za szczawiem nie zorientuje się co je.

Piersi z kurczaka nadziewane zupą szczawiową

Składniki:

Piersi z kurczaka nadziewane zupą szczawiową

 

  • 1x Zupa szczawiowa Hortex
    4 piersi z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka nadziewane zupą szczawiową
Składniki 4 piersi z kurczaka 1 zupa szczawiowa 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i ponacinać kieszonki od najgrubszej części zaczynając. Masło roztopić na patelni. Dodać zupę szczawiową. Smażyć do zmiękczenia warzyw. Doprawić do smaku. Tak przygotowany farsz włożyć w kieszonki kurczaka. Spiąć wykałaczkami. Posypać solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem należy pamiętać aby wyjąć wykałaczki. Pokroić w plasterki. Podawać z dowolnymi dodatkami.