Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pod pierzynką.
Zaczynamy od umycia piersi z kurczaka, następnie przekrawamy każdą pierś na dwa cienkie kotlety, gdy pokroimy wszystkie, układamy je w dużym prostokątnym naczyniu żaroodpornym na spodzie i posypujemy pieprzem i vegetą do smaku, następnie polewamy odrobiną oleju i wstawiamy do piekarnika na 180stopni, do czasu upieczenia piersi. Teraz jest czas na przygotowanie reszty.. na patelni, na maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę i posypujemy ją odrobiną soli(wtedy szybciej mięknie i nie przypala się tak szybko). Gdy cebulka jest już usmażona wrzucamy do niej umyte wcześniej i pokrojone na drobno pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Myjemy marchewki, obieramy i ścieramy na tarku(na tych większych oczkach, żeby wyszły takie drobne, malutkie paski) i to wrzucamy na drugą patelnie, na masełko. Dusimy do zmięknięcia marchewki, można dolać po jakimś czasie odrobinę wody(około 3 łyżki). Gdy mamy już wszystko gotowe, z upieczonej piersi odlewamy wodę i olej, zostawiamy pierś w tym naczyniu i warstwowo nakładamy na nią: marchew z patelni, następnie pieczarki z cebulką, na to cienka warstwa majonezu i na samą górę potrzepujemy startym serem salami(lub innym). Zapiekamy w tej temperaturze do zarumienienia się sera. Kroimy na prostokątne porcje i podajemy z ziemniaczkami i surówką:) Smacznego !!!!!!
Sarenka