sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pierś z kurczaka smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tradycyjne, ale bardzo smaczne i szybkie danie.

Pierś z kurczaka smażona Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka smażona

 

  • składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Vegeta
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka smażona
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na średniej wielkości porcje. Rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy Vegetą i odstawiamy na 10-15 minut. Jajko roztrzepujemy. Piersi panierujemy w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni. Smażymy piersi z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Pierś z kurczaka smażona
Piersi z kurczaka posypujemy vegetą i odstawiamy
Pierś z kurczaka smażona
Maczamy piersi z kurczaka w roztrzepanym jajaku
Pierś z kurczaka smażona
Następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju