Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka otulona płaszczem francuskim
Pierś z kurczaka myję osuszam ręcznikiem papierowym,kroję wzdłuż na dwie części nacieram dwoma łyżkami oliwy z każdej strony,posypuję równomiernie ziołami włoskimi i przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem.Tak zamarynowane mięso wkładam do lodówki na dwie godziny.Po tym czasie rozgrzewam patelnię z resztą oleju i obsmażam mięso na rumiano z każdej strony na dużym ogniu,potem ogień zmniejszam i wrzucam, pokrojoną w kosteczkę cebulkę i trzymam na ogniu aż się zeszkli.odstawiam do lekkiego wystudzenia. Ciasto francuskie dzielę na dwie częsci i na każdej kroję paski w poprzek ciasta.Piekarnik rozgrzewam do 210*c.Na każdym cieście układam po sztuce mięsa razem z cebulką dodaję pokrojony w cienkie paseczki lub starty żółty ser i zawijam w ciasto tak jak warkocz.Całość smaruję rozkłóconym jajkiem posypuję równomiernie sezamem i wkładam do nagrzanego piekarnika zmniejszam temp do 200*c i piekę około 25 minut aż ładnie się zarumieni.Podaję pokrojone w grube plastry z ziemniakami gotowanymi i bukietem surówek. Smacznego!