Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym ..
Podzielone na porcje mięso oprószyć solą i pieprzem. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i usmażyć. Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek usmażyć na oleju. Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, dodać do cebuli. Grzyby usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do nich kostkę mięsna i kremowy mix, dokładnie wymieszać. Mąkę dodać do 1,5 szklanki zimnej wody, dokładnie rozmieszać, żeby nie było grudek. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować. Usmażone mięso włożyć do przygotowanego sosu i chwilę razem dusić.
Pyza
zewa
Ale masz oko :)
Beatris
Mam dziwne wrażenie, że zaglądasz do cudzych przepisów tylko po to, żeby się czepiać. Najpierw nie odróżniasz nektarynek od truskawek, a teraz zarzucasz mi, że kombinuję. Otóż zaręczam Ci, że są to dwa różne, aczkolwiek podobne, sosy. Każdy przygotowałam niezależnie od poprzedniego, do innego rodzaju mięsa. A że dodałam je w podobnym czasie tutaj, to kwestia przypadku. I trudno, żebym specjalnie dla Ciebie podawała obiad za każdym razem na innym talerzu. I to akurat nie grzech, a dla mnie nie problem, że ten talerz to mój najładniejszy i najczęściej go używam. I guzik mnie obchodzi co Ty i Twoi poplecznicy myślą i sugerują.
Pyza
Beatris
Nie zniżę się do Twojego poziomu i nie będę się z Tobą kłócić. Myśl sobie co chcesz, ja i tak wiem jak jest naprawdę.
gosia56
Przeciez to są te same zdjęcia kazdy to widzi a ty sie kłócisz.........
Beatris