Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie pieprzowym
Mięso z piersi natrzeć solą i pozostawić na 15 min w lodówce. Rozgrzać patelnię i roztopić masło. Piersi położyć na rozgrzanym maśle. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony, do momenty jak piersi będą miały rumiany kolor. Ściągnąć z patelni. Następnie na na patelnię z pozostałym tłuszczem wsypać mąkę, mieszać i smażyć na dużym ogniu, aż zasmażka się zarumieni.Zestawić z ognia i wlać na patelnię wywar z kurczaka i nadal mieszać. Gotować, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Na koniec dodać pieprz i śmietanę, posolić do smaku. Zagotować, ale nie doprowadzić do wrzenia, ponieważ śmietana może się zważyć. Piersi ułożyć na talerzu , polać sosem. Podać z ziemniakami i surówką. Smacznego!