Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie z marchewką
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy. Mięso przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, wlewamy gorącą wodę i gotujemy
( zbieramy szumowiny ).
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka z mięsem.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości.
Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
( zbieramy szumowiny ).
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka z mięsem.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości.
Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.