Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pierś z kurczaka z ananasem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

"Prawie roladki" z piersi kurczaka, ananasa i żółtego sera

Pierś z kurczaka z ananasem.

Składniki:

Pierś z kurczaka z ananasem.

 

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 2 plastry ananasa z puszki
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 1/2 szklanki zalewy z ananasa
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z ananasem.
Pierś z kurczaka kroimy na 4 kotlety, które tłuczemy tłuczkiem do mięsa, uważając, żeby mięso się nie porwało. Doprawiamy solą i pieprzem Każdy z plastrów ananasa przekrajamy na pół i kładziemy po połówce na środku każdego z kotletów. Przykrywamy plasterkiem żółtego sera. Brzegi każdego z kotletów spinamy ze sobą wykałaczką. Tak przygotowane mięso przekładamy na patelnię wysmarowaną oliwą, zalewamy 1/3 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem ok 20 minut, po tym czasie zlewamy wodę i na jej miejsce wlewamy zalewę z puszki po ananasach. Smażymy, po przykryciem jeszcze 10 minut, zdejmujemy kotlety z patelni i już bez przykrycia smażymy sam sos aż zacznie się karmelizować.