Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z jajkiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierś z kurczaka maczana w przyprawionym rozbełtanym jajku, smażona na oleju, posypana tartym żółtym serem.

Pierś z kurczaka z jajkiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z jajkiem i serem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • olej do smażenia
  • 50 g żółtego sera

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z jajkiem i serem
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać cztery duże płaty. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego przyprawy i wymieszać. Kawałki mięsa maczać w przyprawionym jajku i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, rozłożyć na usmażonym mięsie. Pod patelnią zmniejszyć płomień. Mięso smażyć jeszcze chwilę, aż ser się roztopi.
Pierś z kurczaka z jajkiem i serem
Mięso przekrojone wzdłuż na cztery duże płaty.
Pierś z kurczaka z jajkiem i serem
Jajko wbite do miseczki rozbełtane i wymieszane z przyprawami.
Pierś z kurczaka z jajkiem i serem
Kawałki mięsa zamoczone w jajku i smażone na oleju.
Pierś z kurczaka z jajkiem i serem
Tarty żółty ser rozłożony na usmażonym mięsie.