Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z jajkiem i serem
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać cztery duże płaty. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego przyprawy i wymieszać. Kawałki mięsa maczać w przyprawionym jajku i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, rozłożyć na usmażonym mięsie. Pod patelnią zmniejszyć płomień. Mięso smażyć jeszcze chwilę, aż ser się roztopi.
![Pierś z kurczaka z jajkiem i serem Pierś z kurczaka z jajkiem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-jajkiem-i-serem-271445.jpg)
![Pierś z kurczaka z jajkiem i serem Pierś z kurczaka z jajkiem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-jajkiem-i-serem-271446.jpg)
![Pierś z kurczaka z jajkiem i serem Pierś z kurczaka z jajkiem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-jajkiem-i-serem-271447.jpg)
![Pierś z kurczaka z jajkiem i serem Pierś z kurczaka z jajkiem i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kurczaka-z-jajkiem-i-serem-271448.jpg)