Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Podsmażona z kiełbasą i cebulą pierś z kurczaka w lekko śmietanowym sosie.

Pierś z kurczaka z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z kiełbasą
Kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, lekko zrumienić. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do kiełbasy. Smażyć chwilę razem, aż cebula się zeszkli. Mięso pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy z cebulą. Dodać też trochę soli, mieloną paprykę i zioła. Smażyć razem kilka minut, co chwilę mieszając. Dodać kostkę bulionową, wlać szklankę wody, zagotować. Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos, ponownie doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby sos doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem.
Pierś z kurczaka z kiełbasą
Pokrojona w kostkę kiełbasa rumieniona na rozgrzanym oleju.
Pierś z kurczaka z kiełbasą
Pokrojona w piórka cebula dodana do zrumienionej kiełbasy.
Pierś z kurczaka z kiełbasą
Pokrojone w kostkę mięso dodane razem z przyprawami do kiełbasy z cebulą.
Pierś z kurczaka z kiełbasą
Śmietana kremówka dokładnie wymieszana z mąką i zimną wodą.