Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pierś z kurczaka z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w paski i oprószyć przyprawami. Cebule obrać posiekać w talarki, czosnek przecisnąć.

Pierś z kurczaka z orzechami

Składniki:

Pierś z kurczaka z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z orzechami
Piersi z kurczaka umyć, pokroić w paski i oprószyć przyprawami. Cebule obrać posiekać w talarki, czosnek przecisnąć. Dymkę pokroić w słupki, z papryczki usunąć pestki i drobno posiekać Na suchej patelni podsmażyć posiekane orzechy, odstawić. Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i papryczkę i imbir. Smażyć kilka minut, wrzucić kurczaka i dymkę. Dolać sos sojowy oraz dorzucić orzechy. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.