Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mięsko gotowane na parze wcale nie musi być mdłe. Wystarczy dodać do niego dowolną pastę i już smakuje wyśmienicie:)

Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową
Mięso przeciąć wzdłuż tak, żeby otrzymać 4 duże płaty. Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze, oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Do miski blendera przełożyć plasterki boczku, obrane ząbki czosnku i listki bazylii. Dokładnie zmiksować. Pastą boczkowo-bazyliową posmarować każdy kawałek mięsa. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut. 
Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową
Każda pierś z kurczaka przekrojona wzdłuż na duże płaty.
Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową
Kawałki mięsa ułożone w garnku i oprószone przyprawami.
Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową
Boczek czosnek i listki bazylii przełożone do miski blendera.
Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową
Kawałki mięsa posmarowane pastą boczkowo bazyliową.