Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Smażona faszerowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i szybki obiad z piersi kurczaka

Smażona faszerowana pierś z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona faszerowana pierś z kurczaka

 

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 5 suszonych pomidorów
  • 10g sera feta
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka oleju
  • Fix knorr soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą

Sposób przygotowania:

Smażona faszerowana pierś z kurczaka
W umytej i osuszonej piersi z kurczaka robimy nacięcie za pomocą noża z zaokrąglonym końce. Mięso nacinamy w taki sposób, żeby powstała kieszonka. Czynność powtarzamy też z drugą piersią. Fetę i pomidory kroimy w kostkę. Kieszonki wypełniamy fetą i pomidorami. Wsypujemy 2 łyżeczki przyprawy ziołowej z cytrynową nutą do niedużej miseczki, dodajemy wodę i olej i mieszamy. Powstałą pastą smarujemy piersi z kurczaka z obu stron. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku do smażenia. Smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok 20 minut, w międzyczasie kilkukrotnie przewracając.
Smażona faszerowana pierś z kurczaka
Przygotowujemy pastę i farsz z pomidorów i fety
Smażona faszerowana pierś z kurczaka
Pierś faszerujemy pomidorami i fetą i nacieramy pastą
Smażona faszerowana pierś z kurczaka
Smażymy na srednio rozgrzanej patelni przez ok 20 minut