iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś z kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste , szybkie i bardzo smaczne danie obiadowe zrobione z piersi kurczaka z dodatkiem podsmażanych z cebulką pieczarek. Podajemy z ziemniakami lub ryżem .

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Pierś z kurczaka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Całość podsmażamy na maśle klarowanym. Kiedy pieczarki będą miękkie doprawiamy je sola i pieprzem do smaku.Pierś myjemy osuszamy i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Nacinamy mięso. Smażymy na odrobinie masła klarowanego z obu stron. Następnie wkładamy do piekarnika aby mięso doszło. Upieczone mięso podajemy z dodatkiem pieczarek .