SUPERPRZEPIS

pierś z kurczaka ze szparagami

  • 3
  • agabi22
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
pierś z kurczaka ze szparagami

idealne połączenie smaków

Składniki:

pierś z kurczaka ze szparagami

 

  • pierś z kurczaka 4 szt
  • szparagi 16 szt
  • szynka parmeńska 8 plastrów
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

pierś z kurczaka ze szparagami
szparagi gotujemy al dente. 12 sztuk odkładamy, a 4 sztuki blendujemy na mus z dodatkiem soli i pieprzu. pierś z kurczaka rozbijamy ale nie bardzo cienko. smarujemy z jednej strony cienką warstwą musu, układamy po 3 szparagi i zawijamy w rulon. każdą sztukę mięsa owijamy dwoma plastrami szynki parmeńskiej. przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy 35 minut w temp 160 stopni. Smacznego:)