Sposób przygotowania:
Pierś zapiekana pod beszamelem z leśnymi grzybami
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki, a następnie przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki margaryny i olej. Smażymy mięso z obu stron aż nabierze ładnej rumianej barwy, po czym przekładamy je do żaroodponego naczynia. Oczyszczone grzyby kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy je na pozostałym ze smażenia mięsa tluszczu także przyprawiamy solą i pieprzem. W garnku zagotowujemy mleko. W rondelku rozpuszczamy pozostałą margarynę i dodajemy makę, podsmażamy. Zasmażkę rozprowadzamy zagotowanym mlekiem cały czas mieszając. . Przyprawiamy solą i pieprzem. Zestawiamy z ognia i dodajemy starty na tarce ser, mieszamy. ( 2 łyżki sera zostawiamy)Do sosu dodajemy całą zawartość patelni czyli grzyby razem z tłuszczem. Gotowy sos układamy na podsmażonym mięsie a na wierzchu posypujemy pozostawionym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy kilkanaście minut w temperaturze 170 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. ugotowanym ryżem