Sposób przygotowania:
Pierś zapiekana z mozzarelląEtap 1
Marchewkę obrać. Marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Cebulki obrać, przekroić każdą na pół (można je zastąpić dużą cebulą pokrojoną w piórka).
Etap 2
Marchewkę, cebulki, czosnek i pieczarki wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć razem ok. 5 minut co chwilę mieszając.
Etap 3
Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Dodać zioła, mieloną paprykę, trochę soli i pieprzu. Smażyć wszystko dalej co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.
Etap 4
Wszystko przełożyć do naczynia do zapiekania.
Etap 5
Śmietanę wymieszać z majonezem. Polać nią mięso z warzywami i grzybami.
Etap 6
Na wierzchu rozłożyć kawałki mozzarelli.
Etap 7
Wszystko zapiekać w 200 stopniach przez ok. 25 minut.