Sposób przygotowania:
Piersi kacze z marynaty
Z musztardy francuskiej, soli, pieprzu, miodu, cynamonu oraz oleju zrobić marynatę.
Oczyszczone, umyte i osuszone piersi kaczki natrzeć dokładnie marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na około 1,5 - 2 godzin. Następnie piersi wyjąć włożyć na rozgrzany olej skórką do dołu i piec na małym ogniu około 10 - 15 minut z każdej strony. Po tym czasie piersi wyjąc a następnie pokroić w plastry dosyć grube. Przełożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanki i piec w nagrzanym w temperaturze 170 - 180 stopni do miękkości mięsa.
Mieso polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia.
Oczyszczone, umyte i osuszone piersi kaczki natrzeć dokładnie marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na około 1,5 - 2 godzin. Następnie piersi wyjąć włożyć na rozgrzany olej skórką do dołu i piec na małym ogniu około 10 - 15 minut z każdej strony. Po tym czasie piersi wyjąc a następnie pokroić w plastry dosyć grube. Przełożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanki i piec w nagrzanym w temperaturze 170 - 180 stopni do miękkości mięsa.
Mieso polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia.
gusia1000