Sposób przygotowania:
Piersi kaczki w sosie z czerwonego wina i żurawiny
-Piersi kaczki natnij po skosie po stronie skóry. -Natrzyj piersi kaczki solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. -Piersi kaczki wstaw do lodówki na 1 godziny. -Podsmaż piersi kaczki na patelni skórą do dołu,skórka powinna się zarumienić a -tłuszcz wytopić. -Podsmażone piersi kaczki należy przełożyć do naczynia żaroodpornego układając -kaczkę skórą do góry. -Na patelnię na której smażyła się kaczka wlej wino i wsyp żurawinę, gotuj 3 minuty mieszając od czasu do czasu. -Wlej sos z czerwonego wina i żurawiny do kaczki. -Piec ok.20 minut w temperaturze 180 stopni. -Wymieszaj miód z cytryną i pod koniec pieczenia posmaruj tym kaczkę.