lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Piersi kurczaka & szynka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mnie czas przygotowania tej potrawy wynosi ponad godzinę.

Piersi kurczaka & szynka konserwowa

Składniki:

Piersi kurczaka & szynka konserwowa

 

  • czosnek w proszku
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 marchewki
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • 1/2 brokuł
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 150 gram margaryny
  • 2 łyżek masła
  • 70 gram żółtego sera
  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 6 piersi z kurczaka

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka & szynka konserwowa
Na samym początku marchewkę myjemy, obieramy i dopiero kroimy w kosteczkę.Następnie brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo.Potem piersi kurczaka oczyszczamy i rozbijamy je tłuczkiem. Wnet przyprawiamy vegetom, pieprzem,solą i czosnkiem, a na samym końcu nacieramy musztardą. Później na kawałkach mięsa układamy kolejno :natkę pietruszki, 2 łyżki masła, kawałki marchewki, kawałek brokuła, i starty na drobno żółty ser. I pod koniec kładziemy zwiniętą w rulon szynkę konserwową.Następnie rękaw do pieczenia tniemy na grube paski i zawiązujemy nimi kawałki mięsa tak aby szynka była w połowie na wierzchu.potem do brytfanny wkładamy,, różyczki". I teraz kładziemy kawałki margaryny pomiędzy mięsem.Na sam koniec pieczemy w piekarniku przez 1/2 godziny, w temperaturze ok. 180 stopni.