evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Piersi szczawiowo-serowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

To danie jest dla wielbicielu szczawiu.Farsz jest lekko kwaskowaty . . . . Jak dla mnie booooomba !!!

Piersi szczawiowo-serowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Piersi szczawiowo-serowe

 

  • 1 duży pęczek szczawiu (same listki)
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 spore duże łyżki sera Favita
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • Przyprawy:
  • sól,pierz świeżo mielone,przyprawa do kurczaka-złocista

Sposób przygotowania:

Piersi szczawiowo-serowe
Szczaw myjemy-osuszamy i siekamy drobno.Podsmażamy na maśle z dodatkiem obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku oraz serem Favita (nie dodajemy soli) - odstawiamy. Z umytych i osuszonych piersi odcinamy polędwiczki a następnie każdą przecinamy na pół wzdłóż żeby powstały cztery płaty. Kazdy płat rozbijamy przez folię/woreczek na cieniutki plasterek. Każdy plaster mięsa delikatnie solimy,pieprzymy i posypujemy odrobiną przyprawy do kurczaka.Na nich rozsmarowujemy wczesniej przygotowaną masę szczawiowo-serową. Następnie zawijamy ,jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu i grillujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu z dowolnymi dodatkami ... SMACZNEGO . . .
Piersi szczawiowo-serowe
Szczaw myjemy-osuszamy i siekamy drobno.Podsmażamy na maśle z dodatkiem obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku oraz serem Favita (nie dodajemy soli) - odstawiamy..
Piersi szczawiowo-serowe
Każdy plaster mięsa delikatnie solimy,pieprzymy i posypujemy odrobiną przyprawy do kurczaka.Na nich rozsmarowujemy wczesniej przygotowaną masę szczawiowo-serową......
Piersi szczawiowo-serowe
Następnie zawijamy ,jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu i grillujemy. . . .