Sposób przygotowania:
Piersi szczawiowo-serowe
Szczaw myjemy-osuszamy i siekamy drobno.Podsmażamy na maśle z dodatkiem obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku oraz serem Favita (nie dodajemy soli) - odstawiamy. Z umytych i osuszonych piersi odcinamy polędwiczki a następnie każdą przecinamy na pół wzdłóż żeby powstały cztery płaty. Kazdy płat rozbijamy przez folię/woreczek na cieniutki plasterek. Każdy plaster mięsa delikatnie solimy,pieprzymy i posypujemy odrobiną przyprawy do kurczaka.Na nich rozsmarowujemy wczesniej przygotowaną masę szczawiowo-serową. Następnie zawijamy ,jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu i grillujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu z dowolnymi dodatkami ... SMACZNEGO . . .
gusia1000
jaNina
evita0007
agabi22
darmiona
reanja