lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Piersi z grilla w koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jak ja lubię piersi z grilla smakują cudownie

Piersi z grilla w koperku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi z grilla w koperku

 

  • 2 kostki rosół z kury,
  • łyżeczka chilli ,
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • koperek świeży pokrojony drobno, dosyć sporo
  • oliwa z oliwek 1 szklanka
  • pierś z kurczaka okoł1,1/2 kg

Sposób przygotowania:

Piersi z grilla w koperku
Do miski wlałam oliwę z oliwek . Posypałam chili rozpuściłam kostki z kury rozmieszałam .Przekroiłam na połowę cytrynę i wycisnęłam sok prosto do miseczki z oliwą .Koperek umyłam i pokroiłam drobno wymieszałam w oliwie . Pierś każdą przecinałam tylko na połowę włożyłam do marynaty i trzymałam w je około 2 godzin. Kładłam na grilla elektrycznego i smażyłam z obu stron lubię kiedy widać te paseczki z grilla
Piersi z grilla w koperku
Prosto z marynaty kladlam na grilla nic nie odsączałam jeszcze polewałam tą marynatą
Piersi z grilla w koperku
Tu maczam piersi w marynacie i zostawiam na około 2 godziny
Piersi z grilla w koperku
Najlepiej najpierw rozpuścić w oliwie kostki z kury
Piersi z grilla w koperku
Prawda że pieknie sie ugrillowały