Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Piersi z indyka w sosie tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sami spróbujcie !

Piersi z indyka w sosie tatarskim

Składniki:

Piersi z indyka w sosie tatarskim

 

  • 60dag.piersi z indyka,
  • 1/2szkl.majonezu,
  • 1\2szkl.jogirtu naturalnego,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 1ząbek czosnku,
  • 8zielonych oliwek,
  • 1łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 1łyżeczka skórki startej z cytryny,
  • 1łyżka masła,
  • 1łyżka oleju,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi z indyka w sosie tatarskim
Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić,a następnie pokroić w paski.Na patelni rozgrzać olej i masło,wrzucić mięso,smażyć przez kilka minut z każdej strony,aż się zrumieni,oprószyć solą i pieprzem,trzymać w cieple.Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę,oliwki posiekać.Majonez wymieszać z jogurtem,dodać ogórki,oliwki,czosnek,natkę,szczypiorek i skórkę cytrynową,przypraić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.Mięso podawać z sosem tatarskim i ziemniakami.

Tagi:

indyk