Sposób przygotowania:
piersi z kurczaka na masełku!
Wieksze piersi przekroić na pół.Lekko rozgnieść (nie rozbijać).Posypać pieprzem i solą.(dość duzo).
Na patelni roztopić masło z odrobiną oleju (żeby się nie przypaliło),włożyć piersi.Przyrumienić z obu stron.Dolać ok.pół szklanki wody.Zmniejszyć ogień.Przykryć.Po ok.5 min.zajrzeć i w razie potrzeby dolać trochę wody i masełka.Dusić tak ok 15 min. ( w zalezności od wielkości piersi).Pod koniec na chwilę odkrywam żeby troche odparowała woda ale nie trzeba.
Piersi są soczyste,miękkie i pyszne.
Na patelni roztopić masło z odrobiną oleju (żeby się nie przypaliło),włożyć piersi.Przyrumienić z obu stron.Dolać ok.pół szklanki wody.Zmniejszyć ogień.Przykryć.Po ok.5 min.zajrzeć i w razie potrzeby dolać trochę wody i masełka.Dusić tak ok 15 min. ( w zalezności od wielkości piersi).Pod koniec na chwilę odkrywam żeby troche odparowała woda ale nie trzeba.
Piersi są soczyste,miękkie i pyszne.
mamqa
emilia_s292