Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka na złoto z oliwkami i cytryną
Mięso z kurczaka przekrawamy wzdłuż tak, żeby powstały cienkie kotlety. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni na rumiany kolor. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na tym samym tłuszczu.
Pod koniec smażenia posypujemy kurkumą. Wykładamy na mięso. Pomiędzy piersi wkładamy oliwki, czosnek i pokrojoną w półplasterki cytrynę. Zasypujemy cukrem.
Pieczemy przez 1,30h w 150 stopniach C.
Pod koniec smażenia posypujemy kurkumą. Wykładamy na mięso. Pomiędzy piersi wkładamy oliwki, czosnek i pokrojoną w półplasterki cytrynę. Zasypujemy cukrem.
Pieczemy przez 1,30h w 150 stopniach C.