piersi z kurczaka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chrupiące kawałki kurczaka pasujące niemal do wszystkiego:)

piersi z kurczaka w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

piersi z kurczaka w panierce

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 szkl mleka
  • olej
  • 1 opakowanie panierki do drobiu :Kamis"

Sposób przygotowania:

piersi z kurczaka w panierce
piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i delikatnie rozbijamy. następnie wkładamy je do miski i zalewamy mlekiem. pozostawiamy na ok godzinę w lodówce. rozgrzewamy olej, piersi obtaczamy w panierce i smażymy na głębszym oleju. idealne jako dodatek do frytek, z różnego rodzaju sosami lub ketchup'em. Smacznego:)
piersi z kurczaka w panierce
piersi nie muszą być całkowicie zanużone w mleku, mależy pamiętać, że wciągną troche mleka
piersi z kurczaka w panierce
nie reklamuję tej panierki.... po prostu najbardziej mi smakuje
piersi z kurczaka w panierce
piesi smażymy na wolnym ogniu, w głębszym oleju. gdy oleju jest za mało panierka zaczyna się przypalać