Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Piersi z kurczaka w pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne filety drobiowe na niedzielny obiad

Piersi z kurczaka w pierzynce

Składniki:

Piersi z kurczaka w pierzynce

 

  • pierś z kurczaka- 1 podwójna
  • jajko -1 szt
  • przyprawa do kurczaka -2 łyżki
  • mąka do panierki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w pierzynce
Pierś z kurczaka przekroić na połowę, tak aby powstały cztery porcje. Filety obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na jedną godzinę. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Panierować piersi z kurczaka dobrze w mące i jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Takie piersi możemy podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką