Sposób przygotowania:
pietrus
placek czarny:
cukier plamę utrzeć z jajkami dodać wszystkie składniki i wymieszać.
piecz ok 30 min w temp 170 stopni;
biszkopt.
białka ubić dodać cukier dalej ubija . dodać żółtka ubić.
dodać resztę składników i delikatnie wymieszać.
piec pol godziny 170 stopni.
masa:
palmę utrzeć z cukrem i cytryna. dodawać po trochu zsiadłego mleka. ucierać.
polewa:
po zagotowaniu wszystkich składnikowy odstawić mieszać i dosypać kakao.
ciasto czarne
porzeczka
masa
biszkopt masa
polewa
cukier plamę utrzeć z jajkami dodać wszystkie składniki i wymieszać.
piecz ok 30 min w temp 170 stopni;
biszkopt.
białka ubić dodać cukier dalej ubija . dodać żółtka ubić.
dodać resztę składników i delikatnie wymieszać.
piec pol godziny 170 stopni.
masa:
palmę utrzeć z cukrem i cytryna. dodawać po trochu zsiadłego mleka. ucierać.
polewa:
po zagotowaniu wszystkich składnikowy odstawić mieszać i dosypać kakao.
ciasto czarne
porzeczka
masa
biszkopt masa
polewa