Sposób przygotowania:
Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem
Ciasto na naleśniki można wymieszać blenderem. Dodajemy, make, sól, mleko i jajka do miski i miksujemy. Dodajemy do ciasta posiekaną pietruszkę i wodę gazowana. Całość blenderujemy na jednolitą masę. Ciasto smażymy na oleju. Cebulę razem z pieczarkami kroimy na plastry i smażymy na oleju. Doprawiamy solą p[pieprzem. Kaszę jęczmienną gotujemy z 1 łyżka oliwy. Szpinak myjemy, i na innej patelni smażymy razem z cebulką. Doprawiamy solą, pieprzem. Można dodać czosnek jak kto lubi. Szparagi gotujemy w solnej wodzie na pół twardo. Na talerz wykładamy naleśniki , na nie nakładamy kaszę z pieczarkami, na to szpinak i szparagi. Naleśnika zwijamy i układamy na nim pomidorki koktajlowe które wcześniej przesmażamy na patelni tak około 1 minutę. Posypujemy serem lazur i bazylią.
zofiawu
zbysiowa
Bahus