Sposób przygotowania:
Pijak
Grysik z kokosem zalewamy wódką na 2 godziny.Margarynę(masło) ucieramy na puszystą masę na końcu wkręcając mieszankę alkoholową.
Wykonanie ciasta:
Żółtka ucieramy z margaryną ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Na koniec dajemy ubite białka i lekko łyżką mieszamy. Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku ok 40 min. Ostudzony przekrawamy na pół , przekładamy kremem i polewamy dowolną polewą.
Wykonanie ciasta:
Żółtka ucieramy z margaryną ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Na koniec dajemy ubite białka i lekko łyżką mieszamy. Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku ok 40 min. Ostudzony przekrawamy na pół , przekładamy kremem i polewamy dowolną polewą.
iwi69
Anula
luna
Doro
Jojo
brozia