Sposób przygotowania:
Pijak wg paulina57
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania wsypać cukier i dodać olejek rumowy. Mak wymieszać z wiórkami dodać do białek i delikatnie wymieszać całość.Masę wylać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem formy i piec ok 15 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i budyniami na jasną pulchną masę. Mleko zagotować i na chwile zdjąć z ognia wlać masę jajeczną postawić na małym ogniu i cały czas mieszając czekać aż masa się zagęści . Odstawić aby całkowicie ostygła. Margarynę utrzeć na puch i stopniowo dodawać zimną masę cały czas ucierając. Krem wyłożyć na upieczony i zimny spód. Na koniec ułożyć biszkopty i całość polać czekoladą. Wstawić do lodówki na ok 2-3 godziny aby krem się zwarł.