Sposób przygotowania:
Pijana sałatka
Nie da się podać ilości poszczególnych składników sałatki bo użyłam po prostu wszystkich po trochy - takie jakie akurat miałam. Skład mieszanki owocowej można dowolnie modyfikować używając owoców sezonowych albo dodając takie z puszki. Świeże trzeba umyć, ewentualnie obrać. Konserwowe osączyć z zalewy. Wszystkie pokroić, ale nie za drobno. Nie potrzeba ich dosładzać jeśli są dojrzałe, ale dobrze skropić sokiem z cytryny dla smaku. Wymieszać w misce i polać nalewką. Dobrze schłodzić w lodówce. Do przybrania ubiłam trochę śmietanki kremówki, lekko ją posłodziłam i zmieszałam z podobną ilością naturalnego serka białego. Przed podaniem ponownie wymieszałam sałatkę, na wierzch nałożyłam krem i ozdobiłam malinami oraz świeżą melisą.
msewka