WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pikantna gryczanka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i proste danie z kaszy gryczanej z patelni. Można wykorzystać kaszę pozostałą po wcześniejszym obiedzie.

Pikantna gryczanka z patelni

Składniki:

Pikantna gryczanka z patelni

 

Sposób przygotowania:

Pikantna gryczanka z patelni
Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na kilku łyżkach oleju. Solimy, a gdy ładnie się podsmaży, dodajemy ugotowaną wcześniej wg przepisu na opakowaniu kaszę gryczaną. Chwilę smażymy, po czym dodajemy śmietanę i musztardę i mieszamy cały czas, aż kasza wchłonie powstały sos i zrobi się gęsta. Na koniec doprawiamy mocno kolorowym pieprzem i podajemy z łagodną w smaku surówką.