luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pikantna pierś po chińsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ostro i aromatycznie ....

Pikantna pierś po chińsku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pikantna pierś po chińsku

 

  • 1 pierś podwójna
  • pół łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1 marchew
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • kilka łyżek bulionu

 

Sposób przygotowania:

Pikantna pierś po chińsku
Pierś pokroić w kostkę, posypać przyprawą 5 smaków. Cebulę pokroić w kostkę , marchew w słupki. W wooku rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę i marchewkę, kilka minut dodać mięso, dodać sos teriyaki. Przysmażyć od czasu do czasu mieszając, podlać bulionem i lekko odparować. Podawać z duszonymi ziemniaczkami i surówką.
Pikantna pierś po chińsku
Etap 1

Tagi:

przyprawy sosy