Sposób przygotowania:
Pikantna pomidorówkaPrzygotowanie bulionu:
 
Udka wrzucić do garnka, zalać wodą. Gdy się wyszumują zdjąć pianę. 
Dodać obraną i umytą włoszczyznę z natką, czosnek, ziele, liście laurowe i pieprz ziarnisty. 
Gotować na wolnym ogniu pół godziny.
Przygotowanie marchewki:
 
Z garnka wyjąć włoszczyznę, wrzucić pokrojoną w grube plastry marchew.
Gotowanie zupy:
 
Wlać sok i koncentrat pomidorowy, wsypać przyprawę uniwersalną, paprykę ostrą, cukier i pieprz. Wymieszać. Gotować 15 minut. 
Śmietanę wymieszać w osobnej misce z łyżką wazową zupy. Stopniowo, ciągle mieszając jego zawartość wlać do garnka. Zagotować.
Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
