Sposób przygotowania:
Pikantna potrawka drobiowa
Umyte i osuszone mięso pokroić w cienke paski. Brokuly oczyścić, oplukać , podzielić na różyczki. Na rozgrzanym oleju smazyć porcjami mięsko na złoty kolor, każdą partię posypując solą i pieprzem. Zdjąć z patelni , odstawić w ciepłe miejsce.
Pozostały tłuszcz na patelni rozcieńczyć rosolem, zagotować.Włożyć brokuły, dusić na średnim ogniu pod przykryciem 5 min. Widelcem rozdrobnić pomidory w puszce. Do brokułów dodać mięso, kapary, pomidory wraz z zalewą. Gotować całość na małym ogniu jeszcze ok. 7 min.doprawić do smaku. Nakładać na makaron(wstążki) i posypać żółtym serem.
Pozostały tłuszcz na patelni rozcieńczyć rosolem, zagotować.Włożyć brokuły, dusić na średnim ogniu pod przykryciem 5 min. Widelcem rozdrobnić pomidory w puszce. Do brokułów dodać mięso, kapary, pomidory wraz z zalewą. Gotować całość na małym ogniu jeszcze ok. 7 min.doprawić do smaku. Nakładać na makaron(wstążki) i posypać żółtym serem.
dusia30
misia53
Bardzo mi miło.
Doro
Natala1210