misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pikantna potrawka drobiowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Potrawka najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu.

Pikantna potrawka drobiowa

Składniki:

Pikantna potrawka drobiowa

 

  • 1/2 kg filetów z kurczaka
  • 30 dkg brokułów
  • 1 puszka (425g) pomidorów bez skórki w zalewie
  • 1 szklanka rosołu
  • 3 dkg kaparów
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz cayenne
  • może być łyżka sera do posypania potrawy

Sposób przygotowania:

Pikantna potrawka drobiowa
Umyte i osuszone mięso pokroić w cienke paski. Brokuly oczyścić, oplukać , podzielić na różyczki. Na rozgrzanym oleju smazyć porcjami mięsko na złoty kolor, każdą partię posypując solą i pieprzem. Zdjąć z patelni , odstawić w ciepłe miejsce.
Pozostały tłuszcz na patelni rozcieńczyć rosolem, zagotować.Włożyć brokuły, dusić na średnim ogniu pod przykryciem 5 min. Widelcem rozdrobnić pomidory w puszce. Do brokułów dodać mięso, kapary, pomidory wraz z zalewą. Gotować całość na małym ogniu jeszcze ok. 7 min.doprawić do smaku. Nakładać na makaron(wstążki) i posypać żółtym serem.