Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mój pomysł na obiad lub kolację:)

Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami

 

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 10 dkg fasolki szparagowej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cukini
  • 1 cebulka
  • 4 pieczarki
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1łyzeczka papryki ostrej w proszku( jak ma być bardziej pikantna to można dać więcej)
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej 12%
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • Oliwa z oliwek
  • Vegeta
  • Pieprz
  • Natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami
Piersi z kurczaka kroimy w średnią kostkę, posypujemy pieprzem i vegetą smażymy na oliwie na złoty kolor ze wszystkich stron. Fasolkę oczyszczamy i kroimy na połówki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę i cukinie kroimy w pół księżyce paprykę w kosteczkę, pieczarki w talarki. Do usmażonego mięska dodajemy wszystkie warzywa i posypujemy ostrą papryką w proszku chwilę jeszcze smażymy. Zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Następnie zalewamy śmietaną mieszamy i dusimy jeszcze ok 2 minut i gotowe potrawkę posypujemy natka pietruszki. Podajemy z ryżem. Smacznego.
Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami
Usmażone i gotowe mięsko czeka już na warzywa..:).
Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami
Pokrojone i gotowe warzywa do wrzucenia do mięska.
Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami
wrzucamy warzywa do mięska i posypujemy papryką:).
Pikantna potrawka z kurczaka z warzywami
Na koniec dodajemy śmietanę mieszamy i gotowe danie