jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Pikantna zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa cebulowa.

Pikantna zupa cebulowa

Składniki:

Pikantna zupa cebulowa

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa cebulowa
Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. 2 łyżki masła rozpuścić w garnku wrzucić cebulę. Mieszając podsmażyć około 5 minut, dodać mąkę i jeszcze smażyć przez około 10 minut. Po tym czasie do garnka z cebulą powoli wlewać wywar mięsny, dodać sól, pieprz, ostrą paprykę w proszku do smaku. Wszystko gotować 20 minut. Kromki bagietki podsmażyć z obu stron na pozostałym maśle. Zupę nalać do talerzy, wrzucić bagietki, posypać startym żółtym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 5-10 minut aż żółty ser roztopi się,

Tagi:

sery ser cebula